Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Administradors

 

Les relíquies de Sant Fèlix van arribar a Vilafranca l’any 1699, procedents d’un cementiri romà i un any més tard el Bisbat de Barcelona en va reconèixer l’autenticitat i va donar indicacions a la Comunitat de Preveres vilafranquina, perquè designés a quatre persones, anomenades Administradors, que s’encarreguessin d’organitzar el culte al sant i gestionessin les despeses derivades d’aquestes celebracions.

Aquest és l'origen dels Administradors de la Festa Major vilafranquina que, des del segle XVIII està organitzada per un equip de persones, habitualment cinc, que cada any són diferents i nomenats per l’Ajuntament. L’encàrrec suposa organitzar la festa en la seva globalitat: des de la definició del programa d’espectacles, fins a la recerca de recursos per finançar-la, passant per la custòdia de sant Fèlix.

La tria dels administradors i les decisions que prenen generen molta expectativa. El quintet tindrà un paper rellevant durant els cinc dies de la celebració i conviurà l'any posterior a la festa amb la imatge de sant Fèlix als seus domicilis.

 

Accessibilitat