Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Festa Major dels Petits

Festa Major dels Petits

 

Per iniciativa de l'Administració de la Festa de l'any 1982, i amb l'objectiu d'apropar encara més la Festa Major i els seus balls a tota la població, es va iniciar un acte que, des d'aleshores, s'ha anat celebrant de manera ininterrompuda el dia 1 de setembre: la Festa Major dels Petits.

La finalitat d'aquest acte, inclòs dins la vessant tradicional de la Festa Major, és la d'aconseguir que els infants visquin i sentin la Festa Major com a pròpia, tot interpretant els balls que surten els dies 29, 30 i 31, si bé no tots hi tenen encara representació.

L'acte consisteix en una cercavila que surt de la rambla de Sant Francesc, a les cinc de la tarda, després del pregonet i de l'encesa d'una petita tronada a càrrec de nens i nenes escollits per l'Administració. El recorregut actual de la cercavila és: rambla de Sant Francesc, rambla de Nostra Senyora, carrer de la Parellada, carrer de la Palma, carrer de Sant Joan, plaça de Sant Joan i plaça de la Vila. Un cop arribats a la plaça de la Vila, tots els grups representats fan una actuació a dalt l'entarimat en presència dels administradors de la Festa Major al balcó de l'Ajuntament. La canalla de les colles castelleres locals però, realitza la seva exhibició al matí, amb una diada castellera infantil a la plaça de la Vila, just abans del concert vermut.

Actualment, hi tenen representació els balls següents: Drac, Ball de Diables, Ball d'en Serrallonga, Àliga, Gegants, Nans, Capgrossos, Cotonines, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners, Panderos, Gitanes, Falcons, Jove de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Castellers de Vilafranca.

Accessibilitat