Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Cercavila de la Festa Major dels Petits

El dia 1 de setembre a les 17 hores i a la rambla de Sant Francesc, es dóna el tret de sortida a la Festa Major dels Petits amb una tronada que encenen nens i nenes escollits pels Administradors. Després de la tronada, surt la cercavila de la Festa Major dels Petits fins a la plaça de la Vila. Per tal que la sortida sigui el més àgil possible no es retiren les tanques de seguretat de la tronada de manera que en aquest espai només hi podran accedir els balladors/es, els músics i els monitors de cada ball que acompanyen als infants. Al llarg de la cercavila hi ha diversos punts d'aigua. 

En arribar a la Plaça de la Vila cada ball fa una actuació de lluïment a l'empostissat amb la presència d'Administradors i autoritats al balcó de l'Ajuntament. Després de l'actuació, els Administradors de la Festa Major ofereixen berenar per a tots els infants. 

A banda de la Comissió de la Festa Major dels Petits, la cercavila del dia 1 de setembre també compta amb la col·laboració dels tres esplais de la vila, GEP, MIV i Escoltes, que s'encarreguen dels punts d'aigua i del berenar. 

La Festa Major dels Petits és un dels actes més participatius i emotius de la Festa Major. Entre balladors/es, músics, monitors i col·laboradors, es mouen al voltant de 800 persones, a les quals hi hem de sumar el nombrós públic que any rera any no es vol perdre de cap manera la Festa Major dels més menuts, el que serà sens dubte el futur de la nostra festa. 

Accessibilitat