Altres webs municipals

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

La torna

Els dies 1 i 2 de setembre serveixen, tot fent festa, per a relaxar-se. Els grups folklòrics ja no surten, i les hores (migdia, tarda i nit) s'omplen d'espectacles de tota mena, que també us faran decantar per tal o tal altre. 

1 de setembre

Aquest dia està dedicat especialment a la mainada (especialment, no exclusivament), i per això s'hi produeix la Festa Major dels Petits, que significa el següent: tota la quitxalla que no té la sort de poder formar part d'algun dels balls de la Festa Major, s'organitzen el seu propi ball i poden actuar al llarg del cercavila i l'exhibició a la plaça de la Vila -talment una reproducció diminuta de la dinàmica de la Festa Major dels grans-, tot satisfent així el seu delit i l'orgull dels pares, que els contemplen embadalits. 
Del dia 1 destaquem a la nit el BallDeFoc, que protagonitzen els diables i ex-diables de Vilafranca, un gran espectacle de foc pels carrers de la Vila. 2 de setembre

El dia 2, seguint amb més espectacles i actuacions, finalment un gran castell de focs marcarà el punt i final de la festa major de Vilafranca del Penedès, coneguda com La Més Típica de Catalunya.