Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

9 persones podran tornar a veure la Festa Major des del balcó de la Casa de la Vila

02 de juliol de 2018

Per 10a festa major consecutiva, en un sorteig públic, es triaran 9 persones entre les gairebé 400 que cada any omplen una butlleta per optar-hi.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Cultura, Raimon Gusi, han presentat aquest matí per 10è any consecutiu el sorteig pel qual 9 ciutadans i ciutadanes de Vilafranca podran seguir des del balcó consistorial els actes de la Festa Major els dies 29, 30 i 31 d’agost. Regull ha explicat que aquesta fórmula “continua sent vàlida. L’Ajuntament és la casa de tots els vilafranquins. Però està clar que no tots hi cabem. Per això fem aquest sorteig entre aquelles persones interessades, que mai no han estat ni regidors, ni administradors de la Festa Major ni pregoners ni convidats en anys anteriors, perquè tinguin la possibilitat de ser al balcó”. L’Alcalde ha recordat que tradicionalment són al balcó per Festa Major els representants polítics escollits pel poble, les personalitats que cada any es conviden i que poden contribuir a la promoció i difusió de Vilafranca a l’exterior i aquestes 9 persones, 3 diferents cada dia, que surten agraciades en el sorteig. Darrerament, el dia 31 d’agost, també es convida un representat de cada Associació de Veïns de Vilafranca.
Les butlletes per participar-hi es podran trobar a partir d’avui 2 de juliol al vestíbul de l’Ajuntament, on hi haurà també l’urna per dipositar-les. Poden participar-hi totes aquelles persones empadronades a Vilafranca que siguin majors d’edat (18 anys) a partir del dia 29 d’agost d’enguany. Només es permet omplir una butlleta per persona, que haurà de tenir totes les dades emplenades. En el sorteig, a banda de definir les 9 persones afortunades, s’escullen 9 suplents. És requisit indispensable per poder omplir la butlleta de participació que no s’hagi estat mai regidor/a, ni administrador/a de la Festa Major, ni pregoner/a ni convidat/da al balcó en anys anteriors.
Aquestes 9 persones sortiran d’un sorteig que es farà entre les butlletes vàlides, dies abans de la Festa Major. En el sorteig es trien 9 titulars i 9 suplents.
Pere Regull ha recordat que aquesta convocatòria ha permès en aquests 10 anys que 90 persones hagin assistit al balcó per Festa Major, “una iniciativa que altres ciutats com Vilanova i la Geltrú o Berga han imitat”.
El regidor de Cultura, Raimon Gusi, remarcava que la visió de la plaça des del balcó de l’Ajuntament per Festa Major “és privilegiada” i animava la gent de Vilafranca a inscriure’s al sorteig.

Accessibilitat