Altres webs municipals

Notícia

Bildi dissenya una imatge de Festa Major simpàtica, fresca i que convida a recuperar el somriure

23 de febrer de 2022


[Portada site Fm 2022]

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca d'aquest 2022, Sandra Castaño, Raimon Escofet, Ernesto Ginebra, Mariona Gusi i Felip Ortega, van presentar dimarts al vespre en un acte obert a tothom la imatge de la festa, dissenyada per l'estudi penedesenc Bildi. La imatge és simple i divertida alhora, centrant-se en l'any que estem cursant, amb una proposta de joc amb el número 22 perquè tal com han explicat els dissenyadors, "aquest número té una simbologia especial perquè no només estem a l'any 2022 sinó que hi ha 22 balls de Festa Major, la Capta comença el dia 22, els goigs també i, a més, és un número amb una forta simbologia associada".

Cartelleria

La proposta és tipogràfica i connecta directament amb les emocions de la festa
La solució final, la veureu de seguida o la descobrireu amb el temps, la composició representa un número 22 en forma de cara somrient amb colors festius i potents que s'adaptarà a tots els formats que calguin, ja sigui per cartelleria com per marxandatge divers.
Des de Bildi apunten que volien fugir "de la imatge més tradicional, amb fotografies de balls" i volien centrar la seva proposta en les persones que volen gaudir de la festa en el que es preveu que sigui l'any de sortida de la pandèmia de la Covid-19. "El que volem és prioritzar aquells somriures que tant hem amagat darrere la mascareta i, en certa manera, la imatge fa de mirall perquè, si la persona que la veu somriu, pot imaginar que la imatge és ella somrient", comenten des de l'estudi, que consideren que "la forma d'un disseny respon sempre a una funció, no al revés i, per tant, sempre ha de tenir un missatge darrere". I la funció de la imatge d'enguany és emocionar i despertar un somriure d'orella a orella.


Sobre Bildi
Agnès Simon i Martí Ferré van fundar l'any 2004 Bildi (en esperanto vol dir 'fer imatge') com a projecte empresarial per satisfer les necessitats de persones inquietes, exigents i amb vocació de servei a la societat. Simon i Ferré expliquen que van crear el seu projecte "per oferir solucions responsables socialment, econòmicament i mediambientalment" perquè creuen que un altre món és possible i el que volen és dissenyar-lo. Especialistes en els diferents reptes de disseny que se'ls hi plantegen, l'estudi ha guanyat més de 90 premis en 16 anys, tant d'àmbit nacional com internacional.

Ods Ods4

Accessibilitat