Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Blanca Ferré i Carreras serà la pregonera de la Festa Major de Vilafranca d’enguany

08 de març de 2022

La dissenyadora de vestuari, modista i sastressa Blanca Ferré i Carreras serà la pregonera de la Festa Major de Vilafranca. Ferré és, també, professora d’Arts del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Nascuda fa 43 anys, casada i amb dues filles, Blanca Ferré és llicenciada en escenografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i amb una àmplia vinculació amb la societat vilafranquina i, concretament, amb la Festa Major. Ferré ha estat membre de la comissió de l’elaboració del Protocol i també del Consell de la Festa Major, del Ball de Gitanes -i el seu grup recuperador- i col.laboradora del Ball de Foc. A més, ha dissenyat i/o realitzat els vestuaris de diferents balls: Ball de Diables, els Capgrossos, el Ball d’en Serrallonga, Ball Pla, Ball de les Panderetes,  Ball de les Cotonines, els Gegants, el Ball de l’Àliga, Ball dels Malcasats, Ball dels Nans, Ball dels Cercolets i el Ball de Gitanes.

També ha dut a terme projectes per l’Ajuntament de Valls, com ara les Dames i Vells i els Cercolets, el vestuari del ball de la Rosaura per les Decennals, o per a d'altres municipis com Tarragona, Sant Martí Sarroca o Sant Cugat del Vallès. També ha dissenyat i confeccionat el vestuari d’espectacles diversos i obres de teatre representades arreu, per exemple, la confecció del vestuari del musical El Petit Príncep. A més, ha dissenyat i confeccionat el vestuari de diferents personatges de la Cavalcada de Reis i el Carnaval de Vilafranca. 

Blanca Ferré vol fer un pregó “que convidi a viure la festa, amb intensitat, amb emoció i somriures perquè enguany ens mereixem una gran festa major i el meu repte és pregonar-la com cal”, però avisa que també “reivindicarà i parlarà clar”.

ODSODS 4

Accessibilitat