Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El 18 de maig s’obren les preinscripcions per participar a la Festa Major dels Petits de Vilafranca

09 de maig de 2023

Els Administradors i Administradores del 2023, el Servei de Cultura de l’Ajuntament i la Comissió voluntària encarregada d’aquesta activitat han posat en marxa el procés d’inscripció per participar a la Festa Major dels Petits de Vilafranca que enguany ofereix un total de 350 places en els 16 balls que hi tenen representació. Els infants també tenen opció de formar part dels Falcons i de les colles castelleres infantils per a les quals no hi ha un límit de places. En aquest cas, cal posar-se en contacte directament amb cada colla.

Tindran prioritat per participar a la Festa Major dels Petits als infants empadronats a Vilafranca o bé que ho estigui com a mínim el pare o la mare o el tutor o tutora a legal. Les nenes i els nens  d’altres municipis podran inscriure’s un cop ho hagin fet els de Vilafranca i partir del resultat del sorteig que definirà els horaris.

FM dels Petits

Calendari de preinscripcions i inscripcions

El període de preinscripció serà del 18 al 28 de maig. El tràmit es podrà fer en línia a través d'aquest enllaç, donant-se d’alta de l’IdCAT Mòbil. Les persones que tinguin dificultats per utilitzar els canals telemàtics poden adreçar-se al Servei de Cultura, a l’Escorxador (c. de l’Escorxador, 21), de dilluns a divendres, de 17 a 19h.

El dimarts 30 de maig, a les 20h, a l’Escorxador, es farà el sorteig de les lletres que definiran els horaris d’inscripció seguint l’ordre alfabètic, de manera que cada família tindrà assignada una franja horària per inscriure’s. La taula d’horaris es podrà consultar a la web de l’Ajuntament i es farà arribar a les famílies per correu electrònic.

El dijous 1 i el divendres 2 de juny, entre les 17.30 i les 21h, a l’Escorxador, es faran les inscripcions. Caldrà acreditar que s’ha fet la preinscripció (portant el justificant corresponent o facilitant el número de registre), mostrar un document que acrediti l’edat de l’infant i presentar omplerts i signats els formularis d’inscripció que es podran descarregar des de la web de l’Ajuntament i també estaran disponibles en el moment d’inscriure’s.

Si el ball que es tria en primera opció està ple, se n’oferirà un altre en el mateix moment de la inscripció. Els infants que vulguin ballar amb el Drac, els Gegants i els Capgrossos han de venir presencialment a les inscripcions per comprovar que reuneixen els requisits físics que es demanen.  

Criteris de participació: edats, places i calendari d’assaigs

Per participar a la Festa Major dels Petits serà imprescindible no faltar a més del 25% dels assaigs que realitza el ball, siguin o no faltes justificades, i cenyir-se als mínims d’edat i als barems físics establerts a la graella que es pot consultar als fulletons informatius disponibles en els punts d’informació habituals i que es faran arribar a tot l’alumnat de 1r a 6è de primària de les escoles de Vilafranca.

Aquesta graella inclou les edats mínimes i màximes  per participar en cada ball (expressades amb els cursos escolars corresponents a l’any 2022-2023), el nombre de places que s’ofereixen, els dies d’assaigs a la setmana, indicant el dia que comencen i que acaben. Aquests criteris els determinen els balladors/es de la Festa Major que de forma voluntària organitzen els assaigs dels petits durant els mesos de juliol i agost.

Per a més informació sobre la Festa Major dels Petits 2023 i el procés d’inscripcions, cal adreçar-se al Servei de Cultura.

Butlleta d'inscripció

Díptic informatiu

Tràmit d'inscripció

 

Accessibilitat