Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

El Ball de les Gitanes i el Ball d’en Serrallonga, representants vilafranquins a la 1a Mostra de Balls Parlats de Catalunya

El Ball de les Gitanes i el Ball d’en Serrallonga, representants vilafranquins a la 1a Mostra de Balls Parlats de Catalunya

09 de abril de 2018


El proper dissabte 14 d’abril, amb motiu de la celebració dels 175 anys del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó (Tarragonès) el Ball de les Gitanes i el Ball d’en Serrallonga han estat convidats a  participar a la 1a Mostra de Balls Parlats/Teatre popular de la Catalunya Nova. És una mostra amb la presència de 8 grups representatius dels gèneres, estils i maneres de fer d’aquest gènere teatral que nodreix el model festiu del Penedès i el Camp de Tarragona.
El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó celebra l’aniversari del primer text conservat del Ball, que és com dir 175 anys de representacions. El Ball és un element identitari de la població que, gràcies a la conservació que n’ha fet durant tots aquests anys, la Generalitat de Catalunya l’ha distingit amb la declaració d’Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional essent l’únic ball parlat que la té específicament.
La Mostra es durà a terme a la plaça de Cal Cadernal de Salomó i començarà a les 17h. 
 Els grups participants en aquesta primera Mostra de Balls Parlats són: Ball de Vells de Valls, Ball de Sant Joan de Rodonyà, Ball de les Gitanes de Vilafranca, Ball de Marcos Vicente de Reus, Ball de Pastorets de Sitges, Ball d’en Serrallonga de Vilafranca, Ball de Diables del Vendrell i Ball del Sant Crist de Salomó.