Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El bastoner, nova figureta de la Festa Major de Vilafranca

15 de juliol de 2022

Les administradores i administradors de la Festa Major 2022 han presentat aquest dijous al vespre la nova figura del Festiari de la Festa Major de Vilafranca. Es tracta del bastoner, que s’ha dissenyat en blau i també en vermell.

Cada any els administradors de la Festa Major de Vilafranca encarreguen a l’empresa Festiari l'elaboració d’una figura que s’afegeix al seguici festamajorenc iniciat fa uns anys amb el Drac de Vilafranca. Enguany la figura representada és, dons, la d’un ballador del Ball de Bastoners, un ball que aquest 2022 celebra els  80 anys de la seva recuperació.

La figura s’incorpora a la col·lecció de la que ja formen part el Drac, l’Àliga, els Capgrossos Humbert i Roseta i Canyamàs i Zingarel·la, el Gegants Ferragut i Elisenda, el Diable, el Serrallonga, la Cotonina i la galerona del Ball de Gitanes.

La voluntat dels administradors era presentar la figura fa unes setmanes, però problemes amb la matèria primera de la figura ha fet que això no fos possible. El quintet vendrà la figura a la parada que posa al mercat cada dissabte i el preu de la figura és de 27 euros.

Accessibilitat