Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Firart 2023 tindrà 40 artistes de pintura, il·lustració, fotografia, ceràmica, joieria, gravat i escultura

22 de maig de 2023

El passat dilluns 8 de maig el jurat del Firart 2023 es va reunir per fer la tria definitiva dels artistes que participaran en la segona edició del mostra que patrocina Serveis Mèdics Penedès. En aquesta convocatòria, que es va obrir el 18 d'abril i es va tancar el 7 de maig, s'han presentat un total de 70 artistes de diverses disciplines, principalment provinents de l'àmbit de la pintura i el dibuix.

El jurat, format per la professora de l'Institut Milà i Fontanals Anna Vallès, la historiadora de l'art Clàudia Llach, l'artista i coordinador de cursos de l'Escola d'Art Arsenal Jordi Gibert, els representants dels Administradors i Administradores de la Festa Major Oriol Bertran i Laura Cabezas i les tres directores del Firart (Cristina Gallardo, Joana Sadurní i Joana Salvadó), va escollir un total de 33 artistes de pintura, il·lustració, gravat, collage, dibuix i fotografia, i set artistes amb obres de volum; més concretament tres artistes de joieria, tres de ceràmica i una d'escultura.

El jurat ha destacat “la dificultat de la tria a causa de l'alt nivell general de totes les propostes” i, per aquest motiu, lamenta “haver hagut de descartar 30 artistes que, com els guanyadors, han aportat propostes originals, competitives i de qualitat”. Així, aquest 2023 el Firart ha atret 7 artistes de joieria artística, 35 inscripcions de pintura, 5 d'escultura, 4 de ceràmica, 7 d'il·lustració digital, 9 d'il·lustració i dibuix, 2 de fotografia i 4 de gravat: un total de 73 propostes artístiques diverses, tenint en compte que un mateix artista podia presentar-se en diferents disciplines. El Firart destaca la participació d'Edgar Cuesta, vilafranquí de 14 anys, i la presència d'un 65% d'artistes dones, així com la diversitat de procedències entre els sol·licitants. S’han interessat pel Firart creadors d’arreu de Catalunya i l'Estat Espanyol i, fins i tot, d'altres països europeus. Per dur a terme la selecció, s'ha donat prioritat a aquells artistes que han buscat innovar o que han presentat projectes específics pel Firart.

(C) La Fatxenda

Els 40 artistes guanyadors es van reunir el dissabte 20 de maig al restaurant Central Park, en un acte de trobada, coneixença, intercanvi i signatura dels contractes. 

LLISTAT DELS ARTISTES PARTICIPANTS AL FIRART 2023 

Accessibilitat