Altres webs municipals

Notícia

Els Administradors anuncien canvis per millorar la dinàmica de la Diada de Sant Fèlix

05 de abril de 2016

 

Els Administradors de la Festa Major 2016 han presentat el cartell de la Diada castellera de Sant Fèlix i les novetats que s'introduiran, amb l'objectiu de millorar el funcionament de la diada. Les quatre colles castelleres convidades aquest any són la colla Vella dels Xiquets de Valls, la Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa
L'Administrador Marc Izquierdo ha reconegut que la decisió ha estat "molt complicada", a causa en del gran nivell de les colles. La decisió més difícil va ser escollir la quarta colla, i finalment s'han decantat per la Colla Joves de Valls, “per l'historial que ténen a Sant Fèlix i la llarga experiència en aquesta diada, on han plantat els millors castells de la seva història”. També ha subratllat el segon tram de temporada dels vermells, i el seu primer intent del 3de10fm. Per últim ha afegit que comptar amb les dues colles de Valls és un altre dels alicients de la diada. 
Segons Izquierdo, “portem les colles que creiem que poden oferir els millors castells per a la diada, guiant-nos per sensacions i història”.

A la roda de premsa també es van anunciar algunes novetats per agilitzar la diada o millorar la mobilitat: un nou sistema d'ordre d'actuació, la implantació del cap de plaça o el reforç del cordó de seguretat estrenat l'any passat.
- El sorteig de l'ordre d'actuació serà aquest any només per triar quina colla obrirà la jornada. L'ordre de la resta de colles serà altern i depenent de la ubicació de cada colla a la plaça: continuarà en segon lloc, la colla situada a l'altra meitat de la plaça. Els Administradors pretenen evitar la coincidència de torn de dues colles situades de costat, i així facilitar el muntatge de les pinyes, guanyant temps. 
- Per controlar els torns d'actuació, s'estableix la figura del cap de plaça, que vetllarà per la interpretació correcte d'aquestes noves mesures. Serà un enllaç entre les colles i els Administradors, per atendre les necessitats que puguin sorgir al llarg de la diada. 
- Pel que fa a aspectes de mobilitat a la plaça, es reserva la façana de l'Ajuntament i Cal Macià a persones membres de les diferents colles castelleres i el públic s'ubicarà en d'altres zones de la plaça. Les colles entraran de nou pels laterals de la plaça. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls ho faran pel carrer de Santa Maria, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa ho faran pel carrer de la Cort, on s'ampliarà el cordó de seguretat per facilitar l'accés dels Minyons i la Joves i solventar alguna deficiència detectada l'any passat. A la plaça de Sant Joan, es redueix el nombre de vehicles de mitjans de televisions, per guanyar espai i visibilitat per als espectadors. 

Accessibilitat