Altres webs municipals

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

La Jove Xiquets de Tarragona obre ronda per Sant Fèlix, seguida de la Vella de Valls, la Joves de Valls i Castellers de Vilafranca

21 de agost de 2019

Dimarts a la tarda, a l'Auditori de Vinseum, es va realitzar el tradicional sorteig de l'ordre d'actuació de les diades castelleres de Festa Major a Vilafranca del Penedès, aquest any amb algunes novetats, com que l'extracció del número marca directament l'ordre d'actuació o l'actuació de colles convidades a la diada infantil de l'ú de setembre. 

El veterà casteller dels Xiquets de Reus Mariano Barrero va ser la mà inocent que va extreure els números per al sorteig. Barrero, que va ser durant 13 temporades cap de colla dels Xiquets de Tarragona, és perpetuador de les Festes de Santa Tecla i una persona molt respectada a Tarragona. En el primer dels sorteigs, el de la diada de vigília, el 29 d'agost, va resultar aquest ordre: Jove de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Castellers de Vilafranca

Pel que fa a la Diada de Sant Fèlix, el 30 d'agost, el número 1 va ser per al cap de colla de la Jove Xiquets de Tarragona, colla que obrirà ronda. La seguiran en l'actuació la Vella de Valls, la Joves de Valls i per últim els Castellers de Vilafranca. 

Pel que fa a la diada castellera infantil de l'ú, aquest any hi haurà tres colles convidades, una de part de cadascuna de les colles vilafranquines. Els Capgrossos de Mataró han estat convidats pels Castellers de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca ha convidat la Jove de Sitges i la Jove de Tarragona, als Xiquets del Serrallo. En aquesta diada infantil, hi haurà dues rondes en solitari, primer els locals i després els convidats, en el mateix ordre que els seus amfitrions. L'ordre serà Verds, Jove i Xicots, i en la segona ronda, Capgrossos, Xiquets de Serrallo i Jove de Sitges. En tercera ronda es faran castells de germanor.