Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament restaura els murals de la Processó Il·lustrada i completa el projecte per a la FM2023

23 de agost de 2023

La Processó Il·lustrada es va impulsar l’any 2020 com una de les accions simbòliques de l’anomenada “La Irrepetible”, que es van organitzar a causa de la suspensió de la Festa Major de Vilafranca per la pandèmia de la COVID-19. 23 artistes es van desplegar pels carrers de la processó de Sant Fèlix del dia 30 d’agost per representar el seguici festiu i mantenir viu l’esperit de la festa.

Passats tres anys, tal com explicava la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, aquest matí, l’Ajuntament ha fet un manteniment i restauració de tots els murals existents, s’han repintat els dos que havien desaparegut i se n’ha fet un de nou que il·lustra l’acompanyament musical de la festa.

Per tal que els murals tornin a lluir com el primer dia, ha calgut fer-los una neteja, repintar alguns fragments i fins i tot, refer una part de façana que s’havia malmès. Els dos murals que havien desaparegut, el dels Panderos i el dels Castellers de Vilafranca, han estat reubicats seguint l’ordre del seguici i s’han encarregat de pintar-los les mateixes artistes que ja els van fer per primer cop: la Júlia Rios i la Nenén respectivament. Finalment, Ricard Aranda ha estat l’encarregat de completar la processó amb una representació de la banda, que es troba al passatge Antoni Sabaté Mill. En els darrers dies, amb motiu d’unes obres de reforma d’un edifici del carrer de Sant Joan, ha desaparegut el mural del Xicots de Vilafranca i s’està a l’espera que es pugui refer en algun altre espai del mateix carrer, però per aquesta Festa Major no serà materialment possible fer-ho per qüestió de temps.

A més, el projecte s’ha completat amb una pàgina web https://festamajor.vilafranca.cat/la-fm/seguici-festiu/la-processo-illustrada, que conté les imatges de totes les obres, una fitxa amb informació de l’artista i de l’element que s’hi representa i el recorregut marcat als murals. Per accedir a aquesta web, es pot escanejar qualsevol dels codis QR que s’ha instal·lat al llarg del recorregut en cada mural.

Accessibilitat