Altres webs municipals

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L'artista Joan Hurtado 'Canano' és l'estamper de la Festa Major 2020

16 de juny de 2020

Les administradores i administradors de la Festa Major 2020 han anunciat en roda de premsa que l’artista Joan Hurtado, conegut com “Canano”, és la persona encarregada de fer l’estampa de Sant Fèlix de la Festa Major 2020.

El quintet festamajorenc van tenir clar des de l’inici del confinament que, tot i les circumstàncies especials en les quals s’haurà de desenvolupar la Festa Major, l’estampa era un element irrenunciable que de ben segur es podria fer, doncs la representació pictòrica de Sant Fèlix és un símbol no només vinculat a la part festiva de la Festa Major, si no també a la part litúrgica i de devoció.

Explicaven, a més, que tot i tenir clar el nom de l’estamper setmanes abans del confinament, no van tenir temps de comunicar-li presencialment i ho van haver de fer de manera telemàtica, tendint-li un trampa per donar-li una sorpresa. Emocionat, en “Canano” va acceptar la proposta de manera immediata. 

Joan HurtadoCanano” va nèixer a Torreperogil (Jaén) l’any 1959 i resideix a Sant Martí Sarroca des del 1962. D’arrels andaluses és un penedesenc de cor.

La seva obra pictòrica es hereva directa de llenguatges tan arrelats a Catalunya com l’informalisme dels anys cinquanta, la nova figuració i l’hiperrealisme, i es caracteritza per incorporar matèria sobre el suport pictòric, la fusta, configurant una orografia (relleus i textures) sobre la qual materialitzar les pinzellades poc sucoses que defineixen les seves composicions. 
La seva obra ha estat mereixedora d’exposicions individuals a Sitges, Tarragona, a la seva Jaén natal, a ciutats franceses com Pamiers i Ceret i, òbviament, a Vilafranca, com la que va acollir el Fòrum Berger Balaguer durant la darrera Festa Major. 

També ha participat en exposicions col·lectives i fires que han fet viatjar la seva obra a diferents indrets del món, com la ciutat de París, concretament al Carroussel du Louvre, a la Candem Art Gallery de Londres, a Estocolm, Copenhagen, Buenos Aires, Florència, Grècia, Lisboa, Utrecht, Miami i Nova York en diverses ocasions.

Accessibilitat