Altres webs municipals

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Regull: “Tenim la FM en què moltes festes majors s’han emmirallat i la potenciem amb aquest edifici"

23 de maig de 2019

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull; del regidor de Territori, Josep M. Martí; del regidor de promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, i el regidor de Cultura, Raimon Gusi, tècnics municipals i de l'obra ha visitat aquest dimarts els treballs de reforma i ampliació de la Casa de la Festa Major, que ha d'estar enllestit dins de l'any vinent. El regidor Martí ha explicat que el projecte està avançat, “hi ha l'estructura feta i s'han cobert aigües. El projecte contempla la remodelació de l'antic mercat del peix i un edifici de nova planta construït amb façana al carrer Muralla dels Vallets”. 

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha avançat que l'obra estarà acabada al setembre i a partir de llavors caldrà entrar amb la proposta museogràfica. “Hi haurà un seguit de “costelles” amb plafons explicatius de cada ball. Es tracta d'una obra de gran envergadura que s'obrirà perquè vilafranquins, penedesencs i visitants puguin gaudir de la Festa Major”, ha remarcat Gusi. 

Per la seva banda, l'alcalde Pere Regull ha destacat que la nova Casa de la Festa Major és un “projecte molt desitjat. Tenim la Festa Major en què moltes festes majors de Catalunya s'han emmirallat i ara la potenciem amb aquest edifici que dobla l'espai, de 400 a 800m2 dedicats a la Festa”. Del projecte, Regull ha posat èmfasi en la balconada a través de la qual es podrà veure l'exposició dels plafons dels balls i les peces de bestiari a la sala principal. “L'edifici disposarà d'un nou audiovisual, d'un petit auditori, aules per a tallers escolars, etc. Podrem ensenyar la Festa Major quan no és Festa Major. Tenim una àrea amb la plaça de la Vila, Santa Maria, el VINSEUM, Cal Figarot, el Palau Baltà, la biblioteca Torras i Bages i ara amb la nova Casa de la Festa Major que és molt potent i atractiva. Posem Vilafranca al mapa una vegada més”, ha afirmat l'alcalde. 

El projecte arquitectònic preveu una nova Casa de la Festa Major, unint dues parcel.les, la de l'antic mercat del peix, que és un edifici catalogat del 1911, obra de l'arquitecte Santiago Güell, i la de l'edifici del costat, situat al c/ Muralla dels Vallets, que s'ha enderrocat, i s'hi construeix un edifici amb planta baixa+3 plantes. L'edifici annex que es construeix serà una edificació moderna i sostenible, dotada de plaques fotovoltaiques, amb aprofitament màxim de la llum i construït amb materials de proximitat. 
L'entrada principal a la Casa de la Festa Major serà per la planta baixa l'edifici de nova planta que es construeix al c/ Muralla dels Vallets i no per la sala d'exposició de les peces folklòrics com succeeix actualment. La primera planta d'aquest nou edifici, que coincideix amb l'actual sala d'exposició de les peces folklòriques (159m2) a causa del desnivell del terrenys, acollirà una sala nova d'exposicions de 75m2. 
La segona planta d'aquest edifici nou acollirà una sala d'audiovisuals de 77m2 que estarà provista d'un mirador simulant un balcó que permetrà veure les peces folklòriques des d'una certa alçada. 
Finalment, la segona planta acollirà una sala per a tallers escolars i infantils de 46m2 i una petita terrassa d'11m2 que permetrà veure la coberta de l'edifici patrimonial de l'antic mercat del peix. A la coberta d'aquest edifici es preveu situar les plaques fotovoltaiques.