Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Se suspèn la Festa Major de Vilafranca 2020

08 de juliol de 2020

(C) La Fatxenda

Aquest dimarts, en una roda de premsa conjunta, els Administradors i Administradores de la Festa Major i l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, anunciaven que, atenent l’evolució negativa de les dades sanitàries respecte la pandèmia de la covid19, s’havia decidit suspendre la Festa Major d’aquest any. 

En paraules de l’Alcalde, “ha estat una decisió molt dolorosa però ja vam anunciar que no faríem cap irresponsabilitat i l’expansió del virus durant els darrers dies, més l’alarma i preocupació social que existeix, fan que no sigui possible celebrar-la”. L’Alcalde ha acompanyat aquestes paraules amb “profund agraïment a l’enorme feina que han fet els Administradors i Administradores” donat que han hagut de gestionar una festa major en unes condicions més dures que mai. Regull ha comentat que els administradors i administradores “ja havien dissenyat un ‘pla B’ amb totes les mesures de seguretat però l’alarma social que provoca aquest tipus d’actes ens ha portat, finalment, a suspendre tots els actes de la Festa Major”. 

Tot i així, i atenent les dades sanitàries del moment, administradors i Ajuntament contemplen poder dur a terme durant aquells dies actes simbòlics que no vagin dirigits a generar aglomeracions.

Per la seva banda, l’administrador Pablo Sancho ha explicat que “creiem que hem pres la millor decisió perquè, tot i que havíem adaptat tots els actes perquè fossin segurs, no podíem garantir que tot el que els envoltava també ho fos i tenim molt clar que no farem res que posi en perill la vida de ningú”. Tanmateix, Sancho ha fet una crida a comprar la samarreta i el marxandatge perquè “tot i que no hagi Festa Major, la vila s’hauria d’engalanar del seu ambient durant aquells dies”.

Preguntats pels periodistes, els administradors i administradores han confirmat que aquest any hi haurà estampa però no pregó i que ja han anunciat als pregoners, els poetes Anna Gual i Jaume C. Pons,  i a l’estamper,  Joan Hurtado “Canano”, que compten amb ells per a la Festa Major del 2021.