Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Diada castellera de Sant Fèlix

(C) Toni Galitó

La plaça de la Vila és coneguda arreu com la plaça més castellera, en reconeixement a les grans construccions que, durant dos segles, han aixecat de forma pràcticament ininterrompuda les colles punteres del món casteller. Per Festa Major, acull la diada de Sant Fèlix, la tradicional mostra de castells, torres i pilars que s'hi celebra des de temps immemorials el dia 30 d'agost. Es conviden les millors colles del panorama casteller amb l'objectiu d'oferir el programa més competitiu, atorgant a la jornada un alt prestigi en el món casteller.

La cobertura mediàtica d'aquesta diada castellera és molt àmplia. A més dels mitjans nacionals i els especialitzats en informació castellera, s'hi desplaça premsa local d'arreu de Catalunya, especialment de les localitats d'origen de les colles participants, i també mitjans internacionals, atrets per l'espectacularitat del fet casteller, que en els darrers anys ha assolit castells d'alçada i complexitat impressionants.

La projecció internacional de les colles participants atrau aquests mitjans que volen captar imatges dels millors castells i la Diada de Sant Fèlix és una convocatòria excepcional, ja que les colles participants garanteixen l'alt nivell i espectacularitat de les construccions.

Accessibilitat