Altres webs municipals

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

L'estampa

Tots els vilafranquins que ho desitgin poden tenir sant Fèlix a casa, en versió estampa. I és que, una altra curiositat destacada de la Festa Major de Vilafranca és l’edició anual de l’estampa de Sant Fèlix, una tradició de la que en tenim coneixement des de finals del segle XVIII i que a dia d’avui es manté ben viva. 

Cada any els Administradors encarreguen a un artista la creació de l’estampa de Sant Fèlix i en lliuren una reproducció amb el programa, que es ven els dies de la Capta. Els vilafranquins tenen el costum de penjar-la darrera la porta de casa, i substituir-la quan arriba la propera Festa Major.

Habitualment, els Administradors donen l’original de l’estampa a l’alcalde de Vilafranca i l’obra passa a formar part del Fons d’Art Municipal. Com mana la tradició, l’estampa de l’any llueix al despatx de l’alcalde, fins l’any següent, que passa a ser exposada a la Sala de la Taula Rodona de la Casa de la Vila, també coneguda popularment com la Sala de les Estampes