Altres webs municipals

Notícia

El Quique dels Cavallets serà el pregoner de la Festa Major de Vilafranca 2017

29 de març de 2017

Enric Moya forma part de la infantesa de molts vilafranquins, ja que durant més de 40 anys va fer girar els cavallets de la plaça del Penedès.

Els Administradors de la Festa Major de Vilafranca 2017 han anunciat el nom de la persona que el proper 28 d'agost al vespre pronunciarà el pregó. Just quan falten 5 mesos –data triada “amb tota la intenció”, segons els Administradors-, s'ha fet la presentació del pregoner: Enric Moya, el Quique dels Cavallets, un personatge conegut a Vilafranca com a propietari del carrusel de la plaça del Penedès. 

Els Administradors de la FM'17 van explicar els motius que els havia portat a prendre una decisió, “tan ràpida com unànime”. L'administradora Maria Bassegoda va dir en roda de premsa que existeix un concepte que resumeix molt bé l'essència del Quique, “és un forjador de somnis. Una persona que ha fet feliç a moltes generacions de vilafranquins. I amb aquest encàrrec hi va relacionat el nostre homenatge”, que senten compartit amb molts altres vilafranquins. De la seva banda, el pregoner va explicar que la seva primera i immediata resposta davant la proposta “va ser dir que no. Però la negativa va durar molt poc. De seguida vaig acceptar. És un gest de reconeixement molt gran que els agraeixo molt”.
 
L'Enric Moya forma part del record d'infància de diverses generacions de vilafranquins i vilafranquines, ja que durant 44 anys va ser el propietari de la popular atracció de cavallets infantils de la plaça del Penedès, integrada al paisatge urbà de la ciutat. Nascut el 1942 a Barcelona, Enric Moya va arribar amb els seus cavallets a Vilafranca l'any 1963. L'atracció es va instal·lar inicialment, coincidint amb les Fires de Maig d'aquell any, a la Font dels Alls i, posteriorment, amb la remodelació de la plaça del Penedès va traslladar-se al nou espai, fent-ne la seva ubicació definitiva. L'atracció va fer-lo molt popular entre els vilafranquins més joves, per la seva dilatada trajectòria i pel seu tracte proper amb els infants. El Quique va fer girar els cavallets durant 44 anys, fins al 31 de juliol de 2007, ara fa 10 anys, quan va decidir jubilar-se. 

Capgròs del Quique al ball dels Nans 
Pel que fa a la seva vinculació amb la Festa Major, cal destacar que l'Enric Moya va ser el primer vilafranquí a tenir un capgròs al ball dels Nans festamajorenc. L'any 1989 va ser estrenat el primer d'un seguit de capgrossos que representen ciutadans de la Vila i que va iniciar un procés de renovació i substitució dels nans vells, per d'altres que són al·legoria i imatge de personatges vilafranquins. L'artista Dolors Sans és l'autora de la peça que representa el Quique dels Cavallets, una de les més populars entre els petits, i no tan petits, cada Festa Major. 

Accessibilitat