Altres webs municipals

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Aura Gumà Saumell farà l’estampa de la Festa Major de Vilafranca d’enguany

25 de abril de 2022

L’artista de Sant Pere de Riudebitlles Aura Gumà Saumell – alter ego de Xuquin- és la persona escollida pels Administradors de la Festa Major 2022 per fer l’estampa de Sant Fèlix d’enguany. 

Foto

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona el 2009 en l’especialitat de dibuix, segueix els seus estudis reglats mitjançant el Màster en estudis comparatius de Literatura, Art i Pensament a la Universitat Pompeu Fabra, on s’especialitza en art i filosofia tibetana contemporània el 2012. Des dels seus inicis mostra un gran interès pel maridatge simbòlic entre l’art i la filosofia, la sacralitat i les seves manifestacions artístiques. 

Les seves tècniques més recurrents es basen en l’ús de stencils, estampats, pa d’or i dibuix pur, per a fixar un seguit de temes subtils, introspectius i molt influenciats pel simbolisme, els mites i l’art sacra, presentats sobre tota mena de suports, murals, col·laboracions i art urbà.

Docent i membre de l’associació d’artistes Riudebitlles Territori d’Art, ha mostrat els seus treballs, entre altres, a Barcelona, a Penelles, al Regne de Bahrain, a Sabadell i a Vilafranca, on va participar en diverses edicions del Firart i va fer una intervenció mural al Vinseum en un projecte seleccionat per Arts Visuals Vilafranca amb motiu de la capitalitat cultural de 2015. 

Aura Gumà

A més, ha participat en diverses exposicions col.lectives arreu del territori i múltiples Biennals d’Art Riudebitlles i Glops d’Art Riudebitlles. Actualment treballa en el camp de l’street art i l’stencil en un projecte de fauna autòctona.

Tot i que encara és molt d’hora per explicar quina mena d’estampa a Sant Fèlix vol fer, Saumell explica que en la processó il·lustrada de fa dos anys ja va representar Sant Fèlix en un mural a la plaça de Santa Maria i, per tant, serà la segona versió del sant que haurà de crear.

Accessibilitat